Company Joomla Template by Cheap Web Host

1- Can you give a specific definition of checked baggage and carry-on?

Answer: Checked baggage refers to the luggage given to the carrier for transport and picked up at the final destination. Carry-on, or hand luggage refers to the smaller bags and personal items you are permitted to bring onto the plane and keep in the cabin with you on the plane.


2- What is the difference between infant, children and adult ticket?

Answer: Babies less than 2 years old should buy an infant ticket. Children aged 2 -12 years old should buy a child ticket. Everyone else should buy an adult ticket.


3- What are the specific requirements for hand luggage ?

Answer: Airlines have different regulations, but generally, each hand luggage must not exceed 20×40×55 centimeters (8×16×22 inches) and should be less than five kilograms (about 11 pounds) in total. Any items that exceed these criteria are treated as checked luggage. First class passengers who hold adult or child tickets are permitted to carry on two pieces of hand luggage. Business or economy class passengers, only one piece is allowed.


4- What is the standard for a checked luggage?

Answer: Each piece should not exceed 50 kilograms in weight (110 pounds) and 40×60×100 centimeters (16×24 ×39 inches) in size.


 

5- Can an infant ticket holder have free checked luggage?

Answer: No, only passengers who hold an adult or children ticket are allowed to take a certain amount of checked luggage for free.


6- What are the limitations for free checked luggage?

Answer: Airline companies have different limitations for free checked luggage, and some cheap airlines do not offer free check luagge, so passengers should confirm with your airlines when booking tickets. The limitations below apply to most domestic flights:

Cabin Class

Maximum Total Weight

Maximum number of items

Economy Class (Y)

20 kilograms (44 pounds)

One piece


 7- What if my baggage allowance exceeds the free checked limitation?

Answer: The excess amount will incur an additional charge reckoned by distance and weight: Generally, 1 kilogram (2.2 pounds) costs 1.5% of a full economy-class airfare (one way, adult ticket).


8- Can I put money in my checked luggage?

Answer: No. Currency, important documents, fragile items and other valuables are not allowed in the checked luggage. In case of loss or damage, the carrier will compensate only for the common checked luggage liability, no coverage for valuables.


9- Can I take lithium battery as checked luggage

Answer: According to the latest news from Civil Aviation Administration of Libya (LYCAA), lithium batteries that are usually used in notebook PCs, cell phones and digital cameras cannot be consigned as checked luggage. However, air passengers are allowed to take them as carry-ons. At most two spare batteries are allowed to be carried as hand luggage and they should be well preserved to avoid short-circuit; but no lithium batteries can be consigned in the checked luggage.


10- What about my portable charger? Can I take it with me? In checked luggage or carry-on luggage?

Answer:  portable charger with a capacity of 160wh is banned on board. Each passenger is allowed to take no more than 2 chargers. The portable chargers should be for personal use and can only be put in passengers’ carry-on luggage. Passengers are forbidden to use the chargers during a flight.


11- Are liquid items allowed in hand luggage?

Answer: No. Passengers taking domestic flights are prohibited from carrying liquids in hand luggage; such items can be shipped subject to packing being consistent with the relevant civil aviation transport provisions.


12- Is there any limitation about the cosmetics?

Answer: Passengers may take small quantities of cosmetics, with a limit of one item of each type; each container shall be no more than 100 ml in volume. All cosmetics must be placed in a separate bag ready for inspection. 

 

 

13- I am a mother flying with an infant, am I allowed to bring milk for my baby in my carry-on?

Answer: No, but passengers with infants may apply for free liquid dairy products which are provided by the airlines when purchasing tickets.


14- I am a diabetic, can I take my medicines (liquid) on the plane?

Answer: Liquid medicines necessary for diabetic or other patients will be subject to safety inspection and will be kept by the airline crew.


 

الوصف: http://www.travelchinaguide.com/images/logo/ico/i_com.gif Note: This information covers the general rules for baggage allowance. As there will be slight differences among different airlines, we highly recommended visitors consult your travel agent for detailed information about your airlines if you have any doubt.

 

 

Hits: 20841